Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark Afbeelding: Woning Breloftpark
Projectnaam
Woning Breloftpark
Genre
Locatie
Noordwijk
Jaar
2016
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven, Lotte Middelkoop

Woning Breloftpark

Breloftpark maakt deel uit van een ensemble van drie woningen met een klassieke uitstraling. Naast een grondige verbouwing van het interieur wenste de opdrachtgever ook een uitbreiding van de woning. Met respect voor het bestaande gebouw en de relatie tussen de drie woningen heeft Van Schie architecten de keuken en eetkamer op de begane grond vergroot. Daarnaast is de entree van de woning gewijzigd, zodat er een royale hal en trap naar boven is gerealiseerd.

De nieuwe ingreep is een moderne architectuur die het contrast zoekt met de bestaande woning. De nieuwe dakkapellen zijn uitgevoerd in zink, en de ramen aan de achterzijde hebben met hun grotere afmetingen een hedendaags karakter tegenover de klassieke voorgevel. De grote open gevel aan de achterzijde legt een sterke relatie met de zonnige tuin.

Van Schie architecten