Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude Afbeelding: Tuinhuis Gert & Trude
Projectnaam
Tuinhuis Gert & Trude
Genre
Locatie
Lisse
Jaar
2016
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven

Tuinhuis Gert & Trude

In de achtertuin van Gert en Trude heeft VAN SCHIE ARCHITECTEN een tuinhuis ontworpen. Het tuinhuis is een gecombineerde werkplek voor Gert en een atelier voor Trude om houtskooltekeningen te maken. In eerste instantie wilden de opdrachtgevers geen architect in het proces betrekken. Maar de uitgekiende plaatsing van het tuinhuis in de hoek van de tuin, het open gevelontwerp en de plattegrond hebben voor de opdrachtgevers de meerwaarde van een architect bewezen.

De plattegrond van het tuinhuis is ontworpen als een slakkenhuis, waarbij het atelier aan de gevel ligt en de gesloten functies in het midden. De binnen-buitenrelatie is hiermee zo groot mogelijk gemaakt. De relatie tussen het tuinhuis en de buitenruimte wordt versterk door de doorlopende muur, wat zorgt voor een dieptewerking in de tuin. VAN SCHIE ARCHITECTEN heeft de materialisering aan de binnenzijde aangepast op de maat van de tekeningen, zodat deze gemakkelijk op de wanden geprikt kunnen worden. Ook is de detaillering van de dakrand minimaal uitgevoerd, zodat er maximale lichttoetreding is. In samenwerking met de aannemer is het een mooie en bijzondere plek in de achtertuin geworden.

Van Schie architecten