Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems Afbeelding: Hoofdkantoor SCW Systems
Projectnaam
Hoofdkantoor SCW Systems
Genre
Locatie
Alkmaar
Jaar
2022
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven, Kevin van Weerdenburg, Cas Bollen, Fiona Thompson, Cindy Moonen

Hoofdkantoor SCW Systems

SCW systems is een innovatief bedrijf opgericht in 2013 dat zich richt op twee technologieën; CO₂ CLEANUP en CLEANUP GAS. Technologieën waarmee CO₂ permanent uit de atmosfeer gehaald kan worden en afvalstromen kunnen worden omgezet in grondstoffen en circulaire energie zoals groen gas en waterstof. Hiermee ontwikkelt SCW Systems twee baanbrekende technologieën met een grote impact. Een werkwijze die ingrijpt op de energietransitie, op de circulaire economie, op het klimaat; en daarmee op onze toekomst.

 

VAN SCHIE ARCHITECTEN is sinds 2015 betrokken in een nauwe samenwerking bij SCW Systems. In 2022 heeft VAN SCHIE ARCHITECTEN een ontwerp gemaakt om de leegstaande open ruimte van 5,5m hoog in De Telefooncentrale te Alkmaar te renoveren tot nieuw hoofdkantoor voor de verschillende fabrieks- en laboratoriumlocaties van het bedrijf. Het kantoor is ontworpen in zones voor de verschillende teams in het bedrijf rond de periferie van de ruimte. Een centraal blok van twee verdiepingen is het gemeenschappelijke centrum van gedeelde ruimtes (kantine, vergaderruimten van verschillende grootte) waarin het bedrijf kan samenkomen. Een eenvoudig kleurenpalet vormt een aanvulling op de ruimte; groen, grijs en wit, om een gezonde, rustige werkomgeving te creëren. Terwijl de bedrijfskleuren blauw en oranje visuele identiteit creëren voor de belruimte en een van de werkruimten.

 

Tijdens het ontwerpproces hebben we gewerkt aan de integratie van akoestiek in de grote open ruimte. Onderzoek naar verschillende absorptiematerialen onderzocht om het lawaai in de werkomgeving voor de werknemers te helpen verminderen. Een groot akoestisch grafisch behang, geïnspireerd op de doelstellingen en het ethos van het bedrijf, werd ontworpen en op de achterwand van de open ruimte geplaatst en is te zien vanuit verschillende werkposities in het kantoor.

 

VAN SCHIE ARCHITECTEN heeft het gehele traject van ontwerp tot realisatie geleid. Voor het ontwerp hebben we nauw samengewerkt met de opdrachtgever en de gebouwbeheerder.

Van Schie architecten