Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING Afbeelding: PROQR EERSTE VERDIEPING
Projectnaam
PROQR EERSTE VERDIEPING
Genre
Locatie
Leiden
Jaar
2016
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven, Lotte Middelkoop

PROQR EERSTE VERDIEPING

ProQR, een bedrijf in de biotechnische industrie, wilde een fris kantoor dat het jonge en alternatieve karakter van het bedrijf representeert. Naast de gebruikelijke bureauplekken zijn er evenveel onconventionele werkplekken gemaakt. Het is een dynamisch kantoor met een renbaan, ballenbaden, flexplekken, schommeltafel en een vergaderruimte die af te sluiten is door middel van schuimblokken.

De grote kantoorverdieping is opgedeeld in drie thema’s: Desert, Jungle en Underwater. Elk thema heeft zijn eigen karakter en bevordert de oriëntatie. De thema’s zijn verbonden door twee centrale gangen waarlangs de laboratoria liggen. Lichtpanelen van bamboe flankeren de gangen om deze richting te geven.

VAN SCHIE ARCHITECTEN ontwierp ook het vast meubilair en maatwerk. Een deel hiervan was eerder voor de Darwinweg ontworpen en werd in nieuwe samenstelling teruggeplaatst.

Van Schie architecten