Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs Afbeelding: uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs
Projectnaam
uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs
Genre
Locatie
Lisse
Jaar
2016
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven

uitbreiding en tuinhuis fam. Jacobs

In de achtertuin van de familie Jacobs heeft VAN SCHIE ARCHITECTEN de woning uitgebreid en een tuinhuis ontworpen.

De opdrachtgevers wilden graag een grotere keuken en een extra kamer in de tuin. De achtergevel is drie meter de tuin in geplaatst en geeft zo ruimte aan een keuken. Deze aanbouw is in stijl van het bestaande pand gedaan met oog voor de detaillering. Nieuw eraan toegevoegd is een hoogte verschil tussen de keuken en de rest van het huis met daar tussen het lange daklicht dat een overvloed van licht tot diep in de ruimte brengt. De tweede moderne toevoeging is het ontwerp van het kookeiland in massief eikenhout met verdekte handgrepen voor de laden en een hardstenen blad.

Het tuinhuis heeft een moderne architectuur waarbij elementen uit het huis overgenomen zijn. De bakstenen muur en de luifel zijn een echo van de achtergevel en de raamcompositie heeft een vergelijkbare indeling. Ruimte wordt gemaakt door het tuinhuis een puntdak te geven waarmee ook hier door het dakraam veel licht binnenstroomt. Van een open voorgevel met een directe relatie naar de tuin is de ruimte naar achter toe meer omsloten. Dit wordt versterkt door de materialisering die binnen geheel uit hout bestaat en de tegels die buiten liggen doorgetrokken zijn naar binnen. Naast het baksteen is de gevel bedekt met Thermowood.

Het gehele project heeft VAN SCHIE ARCHITECTEN van concept tot oplevering uitgevoerd.

Van Schie architecten