Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen Afbeelding: Villa Velsen
Projectnaam
Villa Velsen
Genre
Locatie
Velsen
Jaar
2021
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven, Daan de Leeuw, Suzanne Bentlage, Fiona Thompson, Carlein Kieboom

Villa Velsen

VAN SCHIE ARCHITECTEN kreeg in 2018 de opdracht om van een villa uit het jaar 1953 in Velsen een duurzame, moderne en levensloopbestendige woning te maken. De bovenbouw was al woning, de onderbouw bestond uit een garage en entree. In het ontwerp is nu ook beneden een aparte woning gecreëerd voor logees of verzorgenden.

Vanaf de bovenbouw kijk je uit op prachtige bomen. Om hier ook in de toekomst van te kunnen blijven genieten, is een lift ingebouwd. De woning heeft in de nieuwe situatie een  aanbouw en kelder erbij gekregen. De villa is daarmee 2,5 keer zo groot geworden en van oude dame omgeturnd naar jonge meid.

De woning is rondom voorzien van een nieuwe schil met hoogwaardige isolatie. Voor de verwarming is gekozen om een warmtebron te slaan in de bodem zodat de gasaansluiting afgekoppeld kon worden. Het regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en voor de elektra zijn er 46 zonnepanelen op het dak geplaatst.

De opdrachtgever had een duidelijke visie over duurzaam wonen en gaf VAN SCHIE ARCHIECTEN alle ruimte en het vertrouwen om dit vrijuit te vertalen in een passend ontwerp. Gezamenlijk zijn er beurzen en leveranciers bezocht om materialen uit te zoeken waardoor een waardevolle kruisbestuiving is ontstaan.

Van Schie architecten