Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf Afbeelding: Witte Raaf
Projectnaam
Witte Raaf
Genre
Locatie
Noordwijk
Jaar
2021
Partners
Ontwerpteam
Daan van Schie, Marcel van Bockhooven, Daan de Leeuw, Fiona Thompson, Cindy Moonen

Witte Raaf

VAN SCHIE ARCHITECTEN kreeg in 2020 de opdracht om de vakantiewoning te renoveren tot een moderne semi permanente woning. We kregen de opdracht om het gebouw volledig te renoveren en de woonruimtes uit te breiden naar de wensen van de opdrachtgever.

De uitbreiding is gemaakt door het dakvlak te verlengen. Waardoor een open ontspannen leefruimte ontstaat met vide en raampartij met uitzicht op de tuin. De grote raampartij en de deuren aan de zijkant geven verschillende doorkijkjes naar de aangelegde tuin en verbinden het ontwerp met de groene buitenruimte. De in het zicht blijvende houten materialen op het plafond geven structuur en warmte in de open ruimte, terwijl de blauwe accentkleuren contrasteert met de omgeving. De blauwe wand loopt van binnen naar buiten en om de hoek als begeleiding en accent onder het overstek voor extra buitenberging. De geometrische lijnen in de architectuur geven richting aan de ruimte en contrasteren met de organische vormen van het landschap, om een evenwichtige gezonde leefomgeving te creëren waar de opdrachtgever van kan genieten.

VAN SCHIE ARCHITECTEN leidde het project van ontwerp tot oplevering. We adviseerden de opdrachtgever over materiaalkeuzes, afwerkingen, kosten en planning.

Van Schie architecten